Vyjádření pořadatelů Czech On-line Expo 2020 k aktuální situaci a korona viru

Původně jsme to nepovažovali za nutné, ale každý den se nás ptají nejen naši vystavovatelé, jak se k aktuální virové situaci stavíme a jestli je záložní plán.

I proto si dovolím toto krátké vyjádření k nastalé situaci.

 

Předně bych chtěl říci, že hrozbu korona viru, jak je k dnešnímu dni rozšířen a co se pro něj aktuálně dělá, nechápu jako zásadní hrozbu pro konání veletrhu. Včera bezpečnostní rada státu rozhodovala o zákazu akcí s větším počtem návštěvníků a rozhodla, že zatím není nutné akce rušit, pouze akce nad 5 000 lidí se mají hlásit krajskému hygienikovi.

Bezpečnostní rada státu rozhodovala na základě názorů odborníků a my jejich rozhodnutí vítáme. Utvrdilo nás v přesvědčení, že nejednáme iracionálně, když veletrh i nadále připravujeme.

Rád bych řekl, že chápu situaci jako vážnou, avšak ne natolik, že by veletrh představoval pro návštěvníky hrozbu. Návštěvnost není mezinárodního charakteru a vláda dělá mnoho opatření, aby se virus dále nerozšířil.

V aktuální situaci veletrh nerušíme, avšak rád bych řekl, že neberu situaci na lehkou váhu. Zdraví návštěvníků, vystavovatelů, řečníků i celého teamu je pro mě důležitější než generování zisku a pokud se situace bude výrazně stupňovat, tak i bez zásahu vlády budeme jednat. Aktuálně, jsme rozhodli, že na akci samotné uděláme několik míst, kde bude k dispozici dezinfekce rukou.

Ve hře je případné přeložení akce na nový termín nebo úplné zrušení. To ale zatím předbíháme. Pevně věřím, že virus přes všechny opatření nebude hrozbou a všichni si užijeme skvělou akci a nenecháme si její atmosféru zkazit.

Strach lidí zatím také vidět není – meziročně máme aktuálně v dané dny o 20-30 % více registrací, řádově nižší desítky denně. Jak se bude akce blížit, budou to i stovky denně. Před dvěma dny jsme přesáhli hranici 4 000 registrací a zhruba jednou tolik je jich v následujícím měsíci ještě před námi. Na číslech je tedy vidět, že běžní racionálně uvažující lidé strach nemají a já si velmi vážím jejich uvažování a podpory.

Děkuji všem, kteří nám fandí a na akci se chystají dorazit. Budu se těšit na viděnou.

 

Jan Kalianko
Hlavní organizátor Czech On-line Expo 2020

Autor: Jan Kalianko

Hlavní pořadatel Czech On-line Expo, E-shop konzultant, E-shop kouč, autor E-shop knihy a provozovatel E-shopTUBE či E-shop klub.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *