Czech On-line Expo v době COVIDové

Je polovina září 2020 a COVID19 je v plném proudu. Denně narůstají čísla nakažených i testovaných a vláda opět přitvrzuje v opatřeních. Je to podobné jako na jaře, akorát s tím rozdílem, že dnes už jsou na COVID19 skoro všichni „odborníci“, podobně jako jsou trenéři, když hrají čeští hokejisté na mistrovství světa.

Tato doba nepřeje ani nám s Czech On-line Expo. Jarní termín na začátku dubna jsme zrušili necelý měsíc před konáním akce a mysleli jsme si, že přes léto se situace uklidní a na přelomu září a října už bude ten správný čas.

Bohužel jak se v létě ukázalo a nyní se potvrzuje, doba je ještě horší, tedy alespoň to tak je prezentováno médii.

Další odklady expa, aneb zdraví je prostě přednější

Už na konci srpna bylo jasné, že akce pro 5 000 až 7 000 návštěvníků ve dvou dnech nebude moci proběhnout a tak jsme její konání opět oddálili – tentokrát na 20.-21. ledna 2021.

Budeme rádi, když akce bude moci konečně proběhnout, nicméně zcela upřímně říkáme, že zdraví nás všech je pro nás mnohem důležitější, než peníze. Díky odkladům víme, že letošní ročník bude stoprocentně ztrátový, ale není naším cílem ztrátu snížit na minimum, ale dodat všem skvělou akci, kterou jsme slíbili.

Znamená to tedy, že nebudeme přehlížet zdravotní hlediska, jen proto, aby konečně expo proběhlo, jak tomu je u některých jiných konferenčních akcí v České republice. Také nechceme měnit charakter či hlavní myšlenky akce. Budeme ho pořádat až tehdy, bude-li to bezpečné a smysluplné.

Je to obrovský závazek a rozhodování je těžší než kdy předtím. Také se snažíme rozhodovat dostatečně včas, avšak ne předčasně – tzn. ne přeložení oznámit 3 měsíce před termínem, ale také ne týden před akcí.

Děkujeme za silnou podporu

Tuto dobu si nikdo nevybral a musíme se v ní naučit žít. A i přes to, že je organizování eventů velmi složité, velmi nás pohání vaše nekončící podpora, kterou nám pravidelně vyjadřujete. Ať už na sociálních sítích nebo třeba v e-mailech či při osobních setkáních.

Vážíme si toho opravdu hodně a jsme rádi, že nám věříte.

Czech On-line Expo silnější než kdy dříve

Aktuální doba má také své relativně pozitivní stránky. Díky tomu, že mnoho akcí bylo zrušeno, tak se mnoho z vás těší, až opět něco velkého vypukne. Je to vidět na číslech, kdy návštěvnost webu je meziročně 4x větší a na aktuální ročník (který možná proběhne v lednu) máme k dnešnímu dni 4 178 registrovaných účastníků ve více než 2 500 objednávkách. Chceme také ubezpečit všechny, co si koupili vstupenku na jaro nebo  podzim, že vstupenky jsou stále platné i na nový termín.

Pozitivní zprávou je, že prakticky každým dnem přibývají další registrace nových účastníků a věříme, že nejpozději na konci listopadu se přehoupneme přes magickou hranici 5 000 registrací. Zároveň počítáme, že hlavní nápor registrací přijde v posledním měsíci před akcí, kdy se spustí reklamní kampaně a registraci udělají také ti, kteří to odkládají na poslední chvíli.

Podobně je to i s vystavovateli nebo obsahem. Vystavovatelé se velmi často informují, jak to vypadá s termíny a máme více jak dvacítku čekajících firem, které vyčkávají, jaký termín nakonec bude reálný. Co se týče obsahu, tak aktuálně máme připraveny 4 sály na ploše a 6 dalších na balkonech. Do dvou dalších zatím řešíme možný obsah. Jako doplňující program mohu jmenovat třeba 4 stanoviště virtuální reality, kterou si bude moci každý návštěvník zkusit a ještě něco vyhrát. Určitě je se na co těšit – až bude moci expo proběhnout, bude to neskutečně obrovská akce, jakou Česko zatím nepamatuje.

Pokud chcete být u toho také, můžete se na akci registrovat hned teď!

A pokud už registrováni jste, sdílejte prosím tento článek na svých sociálních sítích. Vyjádříte nám tak nejen svou podporu, ale pomůžete svým přátelům dostat do hledáčku Czech On-line Expo 2021 a udělat tak expo ještě větším a lepším!

Děkujeme.

Autor: Jan Kalianko

Hlavní pořadatel Czech On-line Expo, E-shop konzultant, E-shop kouč, autor E-shop knihy a provozovatel E-shopTUBE či E-shop klub.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *